Roergebakken komkommer en bloemkool roosjes

ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 2 tl zout
  • ¼ bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gemberwortel (of 1 tl gemberpoeder)
  • 2 el olie
  • ½ tl versgemalen vijfkleuren peper
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 tl suiker
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  •  
Bereiding
  1. Was de komkommer, halveer deze in de lengte en schraap met een koffielepel de zaadjes eruit.
  2. Snij de komkommer in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  3. Bestrooi de blokjes met het zout.
  4. Schep goed om en laat ze in een vergiet 20 minuten uitlekken.
  5. Spoel de komkommer af onder koud stromend water en dep de blokjes droog met keukenpapier.
  6. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  7. Pel en snipper de knoflook.
  8. Snij de gemberwortel fijn.
  9. Verhit een wok of grote pan. Schenk er de olie in en bak, als de olie goed heet is, al omscheppend de knoflook, gember, bloemkool roosjes en peper 20 seconden.
  10. Voeg de komkommer toe en roerbak nog 5 à 6 minuten.
  11. Voeg de sojasaus en suiker toe en warm nog even door.
  12. Voeg de sesamolie toe en bestrooi met geroosterd sesamzaad.
  13. Lekker met kip of varkensvlees en rijst.