Romanesco à la carbonara

ingrediënten
  • 1 romanesco kool
  • 200 gr gerookte spek in blokjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 lookteentje
  • 1 takje of snuifje tijm
  • 2,5 dl room
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 1 soeplepel balsamico azijn
  • peper en zout
  • 400 gr tagliatelle
Bereiding
  1. Was en verdeel de kool in roosjes kook ze beetgaar.
  2. Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de gesnipperde look en sjalotjes toe, laat even stoven, doe er de spekjes bij en laat bakken tot ze gekleurd zijn.
  3. Blus met de balsamico azijn en doe de room erbij, laat een tweetal minuten sudderen. 
  4. Doe er wat peper en zéér weinig zout bij. 
  5. Bind indien nodig met maizena expres. 
  6. Ondertussen heb je de pasta gekookt, giet af en meng er de kool onder, overgiet met de saus en dien op.

 

door Solo