Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Salade van venkel en sinaasappel

Venkel en sinaasappel vormen samen een tijdloze combinatie. De ene knapperig, de andere sappig en fris. Deze salade houdt het eenvoudig en laat de ingrediënten voor zich spreken.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 middelgrote venkelknollen (mét groen)
  • 3 sinaasappelen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 kleine ui of sjalotje
  • 3 eetlepels neutraal smakende olie
  • ½ koffielepel gehakte, verse of gedroogde dille
  • ¼ koffielepel paprikapoeder
  • eventueel zout
instructions

Bereiding

  1. Snipper de ui en meng alle ingrediënten voor de dressing.
  2. Snijd de gewassen venkel met behulp van een mandoline in fijne lamellen, verwijder de stengels en houd het groen apart. Meng de venkel met de dressing.
  3. Verwijder de schil en het witte vlies van de sinaasappelen en snijd ze in partjes.
  4. Houd een halve sinaasappel over voor de garnering.
  5. Meng alle ingrediënten.
  6. Garneer met sinaasappelschijfjes en eventueel venkelgroen of dille.

Voor de dressing: 

 

uit 'Eerlijk ecologisch!' door Velt