Salade van waterkers, geroosterde bloemkool, venkel en dragon

ingrediënten
  • 2 stuks geitenkaas
  • 1 bakje panko broodkruim
  • 1 bloemkool
  • 2 stuks venkel
  • 2 stuks rode ui
  • 1 citroen, het rasp
  • 6 takjes dragon
  • 2 el citroensap
  • 1 bosje peterselie
  • 75 g waterkers
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 tl mosterd
  • olie, om mee te besprenkelen
  • peper en zout, naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de gril erbij aan.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes. Verwijder het loof van de venkel en een klein stukje van de onderkant en snijd dan in dunne plakken. Halveer de uien en snijd in halve ringen. Meng de groenten met olijfolie, de knoflook, zout en peper en schuif in de oven. Houd het in de gaten, schep af en toe om en bak een beetje bruin en gaar in 20-25 minuten.
  3. Ga de dressing maken. Meng in een blender of met een staafmixer 4 el olijfolie (bij 4 personen), de takjes dragon, de helft van de citroenrasp, het citroensap en de mosterd. Verdun als nodig met een paar druppels water en breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de panko op een bord en meng met wat zout en rijkelijk peper uit de molen. Haal dan de voorgesneden plakjes geitenkaas voorzichtig los uit het rolletje en wentel ze in de panko. Druk de panko een beetje aan. Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en bak daarin de gepaneerde geitenkaasjes rustig bruin aan beide zijdes.
  5. Was de waterkers en verwijder alleen de dikke harde stelen. Was de peterselie en haal de blaadjes af. Drapeer waterkers en peterselie over de geroosterde groenten en druppel de dressing erover. Serveer direct met de geitenkaasjes.

 

door De hippe vegetariër