Savooikool rolletjes gevuld met gehakt en rijst

ingrediënten
  • 1 tas rijst, gekookt
  • 8 à 10 blaren savooikool
  • 300 gram runds of veggie gehakt
  • 2 middelgrote ajuin, fijngehakt
  • 1/3 tas peterselie, gehakt
  • 1/3 tas dille, optioneel
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl peper
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl boter
  • sap van 1/2 citroen
  • zout naar smaak
Bereiding
  1. Meng het gehakt met de fijngehakte ajuin, de rijst, tomatenpuree, peterselie, dille, peper, olijfolie en zout.
  2. Blancheer de blaadjes savooikool gedurende ongeveer 5 minuten in licht gezouten water.
  3. Laat de savooikool uitlekken en afkoelen op een bord. Verwijder vervolgens de nerf uit de blaren indien deze nog hard is.
  4. Neem één blad en leg aan de onderkant ongeveer 3 eetlepels van het gehaktmengsel. Vouw vervolgens de zijkanten over de vulling en rol het blad op tot je een gesloten rolletje bekomt.
  5. Vul en rol zo de overige savooi pakketjes en plaats ze in de kookpot.
  6. Leg de blokjes boter bovenop de rolletjes en overgiet deze met het citroensap en warm water tot ze net onderstaan.
  7. Leg een plat bord bovenop de rolletjes en breng het geheel over een middelhoog vuur aan de kook.
  8. Draai het vuur vervolgens op de laagste stand en laat de savooi rolletjes gedurende 20 à 25 minuten sudderen. 

 

door Empty the Fridge