Schorseneren met kokos en bergamot
Maak kennis met deze romige koolrabisoep, een heerlijk zacht gerecht met een subtiele kruidensmaak. De combinatie van frisse koolrabi, een vleugje knoflook en een topping van krokante kaascroutons maakt dit de perfecte comfortsoep. Ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd!

Ingrediënten
- 1 grote bussel schorseneren
- kokosolie
- 1 fijngehakte ajuin
- 1 cm verse gember
- 1 bergamot citrusvrucht
- snuifje zeezout
- snuifje cayennepeper
- 1 blik kokosmelk
- 1 tl curry poeder
- 1 el kokosbloesemsuiker

Bereiding
- Versnijd de ajuin en rasp de gember. Stoof deze in de kokosolie.
- Schil de schorseneren en snijd in stukken van ongeveer 5 cm. Voeg deze toe aan de pan en stoof mee. Blus de schorseneren met bergamot sap en kokosmelk.
- Rasp de zeste van de bergamotvrucht en voeg ook deze toe aan de pan, net zoals het zout, de kokosbloesemsuiker, de cayennepeper en het curry poeder.
- Laat stoven tot de schorseneren beetgaar zijn.
- Serveer met rijst en seitan.