Snelle pasta met postelein
Postelein heeft een verfijnde, scherpe, lichtzure smaak. Het maakt van deze eenvoudige pasta een echte delicatesse.
Snelle pasta met postelein

Boodschappenlijstje
- 150 gram pasta
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- 400 gram postelein
- 2 eetlepels kookvocht
- 150 ml crème fraiche
- zwarte peper naar smaak
- Parmezaanse kaas voor garnering (optioneel)

Bereiding
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, giet af en bewaar twee eetlepels kookvocht.
- Verwijder ondertussen de worteltjes van de postelein en was en snij de postelein.
- Verhit olijfolie in een grote wok of koekenpan, fruit de knoflook kort en voeg de pasta toe samen met de postelein, crème fraiche en het kookvocht.
- Zet het vuur af en laat met de deksel op de pan de postelein slinken en de crème fraiche smelten tot een romige saus. Dit duurt circa 3-5 minuten.
- Verdeel de pasta over de borden, breng op smaak met zwarte peper en garneer desgewenst met parmezaanse kaas.
door De hippe vegetariër