DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Snelle pasta met postelein

Postelein heeft een verfijnde, scherpe, lichtzure smaak. Het maakt van deze eenvoudige pasta een echte delicatesse.

Snelle pasta met postelein

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 150 gram pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 400 gram postelein
  • 2 eetlepels kookvocht
  • 150 ml crème fraiche
  • zwarte peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas voor garnering (optioneel)
instructions

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, giet af en bewaar twee eetlepels kookvocht.
  2. Verwijder ondertussen de worteltjes van de postelein en was en snij de postelein.
  3. Verhit olijfolie in een grote wok of koekenpan, fruit de knoflook kort en voeg de pasta toe samen met de postelein, crème fraiche en het kookvocht.
  4. Zet het vuur af en laat met de deksel op de pan de postelein slinken en de crème fraiche smelten tot een romige saus. Dit duurt circa 3-5 minuten.
  5. Verdeel de pasta over de borden, breng op smaak met zwarte peper en garneer desgewenst met parmezaanse kaas.

 

door De hippe vegetariër