Speltsalade met asperges, avocado, radijsjes en limoendressing

ingrediënten
  • 100 gram spelt
  • 100 gram aspergetips
  • een halve komkommer, in plakjes
  • 50 gram waterkers
  • 50 gram spinazie
  • 1/2 bosje radijsjes
  • 1 rijpe avocado
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bosui
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 bosje munt, de blaadjes
  • 50 gram zonnebloempitten
  • broccolicress of tuinkers

 

voor de dressing

  • 2 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • snuf zeezout
  • versgemalen peper
Bereiding
  1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen in een grote salade kom.
  2. Snijd ondertussen de komkommer en radijsjes in dunne plakken. Snijd de bleekselderij met de julienne snijder. Snijd de bosui in ringetjes. Hak de peterselie en munt grof. Snijd de avocado in plakjes.
  3. Verhit een grill pan op het vuur en bak de asperges kort even tot ze bruine grill strepen hebben.
  4. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze bruin kleuren.
  5. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de spelt. Doe alle groenten, de geroosterde zonnebloempitten, waterkers en spinazieblaadjes.
  6. Verdeel de salade over de borden. Leg de avocado erop. Schaaf de parmezaan erover heen. Knip de broccolicress erover. Breng op smaak met peper en zout.

 

door Yellow lemon tree