Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Spread van geroosterde pompoen, salie en ricotta

Smeer eens pompoen op je boterham, lekker en gezond!

Spread van geroosterde pompoen, salie en ricotta

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 5 el olijfolie
  • 10 blaadjes salie, zeer fijn gesneden
  • 1 rode chilipeper zonder zaadjes, zeer fijn gesneden
  • 1,5 cm gember, zeer fijn geraspt
  • 2 niet al te grote pompoenen zonder schil en pitten en in blokjes gesneden
  • 2 grote tenen knoflook
  • 2 el ricotta
  • peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  3. Meng de olijfolie met salie, chili en gember. 
  4. Doe de pompoenblokjes op de bakplaat,samen met de tenen ongepelde knoflook, overgiet met het olijfoliemengsel en laat ze gedurende 30 minuten bakken in de oven. 
  5. Laat volledig afkoelen. 
  6. Doe de pompoen dan in de blender, knijp de teentjes knoflook uit en doe ze erbij, samen met de ricotta. 
  7. Pureer tot een glad mengsel en breng op smaak met peper en zout.

 

uit 'De Brooddoos' door Lut De Clercq