Sri Lankaanse Kottu
Populaire streetfood in Sri Lanka waarbij roti platbrood wordt versnipperd en vermengd met verscheidene soorten gebakken groenten, met kip en met ei.
Sri Lankaanse Kottu

Boodschappenlijstje
- Dunne roti
- 2 eieren
- Rode ui
- Knoflook
- Prei
- Wortel (in dunne plakjes snijden)
- Witte of Chinese kool
- 2 Tomaten ( in blokjes snijden)
- kokosolie
- Curry kruiden
- Chilipeper, peper en zout

Bereiding
- Snijd de ui en de knoflook fijn
- Snijd de prei in ringen en hak de kool fijn
- Bak de ui en de knoflook één minuut in de kokosolie op hoog vuur
- Voeg de prei en de kool toe
- Snijd de roti in kleine stukjes (bijvoorbeeld door de roti eerst in repen te snijden en daarna door te snijden)
- Snijd de wortel in dunne plakjes en maak blokjes van de tomaten
- Breek de eieren boven de pan en laat ze door continu te roeren stollen
- Voeg de tomaat en de wortel toe
- Voeg twee minuten later de roti toe
- Breng op smaak met flink wat curry kruiden, chilipeper, peper en zout.
door Reisgenie