Stamppotje met zomerpostelein

ingrediënten
  • 500 gram zomerpostelein
  • 1 deciliter melk
  • 10 gram boter
  • 400 gram belegen kaas
  • 1 kilogram kruimige aardappel
  • 2 sjalotten
  • peper
Bereiding
  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in kokend water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Maak intussen de postelein schoon, verwijder de worteltjes en lelijke blaadjes. Was de groenten zorgvuldig, laat ze dan goed uitlekken en snijd ze dan in grove stukken. Stoof de postelein met aanhangend water in een gesloten pan 5 minuten, roer ze om.
  3. Snijd de sjalotjes heel fijn.
  4. Verwarm de melk, maar laat deze niet koken.
  5. Stamp de gekookte aardappelen fijn, roer de warme melk erdoor samen met een klontje boter naar smaak. Maak de aardappelpuree verder op smaak af met versgemalen peper en zout. Eventueel nog wat nootmuskaat.
  6. Meng de postelein samen met de fijngesneden sjalotjes en kaasblokjes door de hete aardappelpuree.
  7. Serveer de stamppot direct of doe het gerecht in een ovenvaste schaal bestrooi met geraspte kaas en paneermeel en gratineer in een warme oven.

 

Smakelijk!

door Verse oogst