Tagliatelle met pastinaak en pancetta
Een heerlijke najaarspasta, naar een recept van Jamie Oliver.
Tagliatelle met pastinaak en pancetta
Boodschappenlijstje
- 12 plakjes pancetta
- 1 handjevol rozemarijn en tijm, alleen de blaadjes, fijngesneden
- 50 g boter in 2 stukjes
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 2 geschilde pastinaken in repen gesneden
- 450 g tagliatelle
- 3 flinke scheppen geraspte Parmezaanse kaas
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- olijfolie
Bereiding
- Bak in een pan de pancetta in de helft van de boter en wat olijfolie
- Voeg tijm en rozemarijn toe en laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes bakken.
- Voeg knoflook en pastinaak toe en bak alles nog 3 minuten tot de pancetta goudbruin en de pastinaak bijna gaar is.
- Kook de tagliatelle en laat uitlekken.
- Mix de pasta met het pancetta / kruidenmengsel.
- Voeg de rest van de boter en de Parmezaanse kaas toe en een paar lepels van het pasta - kookwater
- Meng alles goed.
- Breng op smaak met peper en zout.
door Jamie Oliver