DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Vegan burrata

Deze zelfgemaakte vegan burrata is romig, smeuïg en perfect als kaasvervanger. Ideaal voor op een bruschetta, in een salade of als indrukwekkend middelpunt van een vegan kaasplankje. En het beste? Je hebt maar een paar eenvoudige ingrediënten nodig!

ingredients

Ingrediënten

Voor 2 burrata’s:

  • Voor de buitenkant (cashewkaaslaag):
  • 100 g rauwe cashewnoten (minimaal 4 uur geweekt of 10 minuten in kokend water)
  • 3 el plantaardige melk (bijv. ongezoete amandel- of sojamelk)
  • 2 el tapiocazetmeel
  • 1 el edelgist
  • ½ tl zout

Voor de vulling (romige kern):

  • 100 g vegan roomkaas
  • 2 el ongezoete plantaardige yoghurt
  • ½ tl citroensap
  • 1 snufje zout

Overige benodigdheden:

  • Een middelgrote kom met koud water en ijsblokjes (ijskoud waterbad)
instructions

Bereiding

  1. Maak de romige kern:
  2. Meng de vegan roomkaas, plantaardige yoghurt, citroensap en een snufje zout in een kom tot een gladde, romige textuur. Zet het mengsel in de koelkast om op te stijven.
  3. Bereid de cashewkaaslaag:
  4. Giet de geweekte cashewnoten af en spoel ze af. Voeg ze toe aan een blender of keukenmachine met de plantaardige melk, tapiocazetmeel, edelgist en zout. Mix tot een glad geheel.
  5. Verhit het mengsel:
  6. Giet het cashewmengsel in een kleine pan en verwarm op middelhoog vuur. Roer constant totdat het mengsel dikker wordt en een stretchy, kaasachtige textuur krijgt (ongeveer 3-5 minuten).
  7. Vorm de burrata:
  8. Schep een portie van het warme cashewmengsel op een stuk plasticfolie of bakpapier.Voeg een lepel van de romige kernvulling in het midden.Vouw de cashewlaag voorzichtig om de kern heen, zodat een bol ontstaat. Draai het plasticfolie strak om de burrata en dompel deze in het ijskoude waterbad om snel af te koelen en stevig te worden.
  9. Serveren:
  10. Haal de burrata voorzichtig uit de folie en serveer direct.Combineer met tomaten, basilicum, olijfolie en balsamico voor een klassieke caprese-stijl presentatie.

Tip:
Maak een dubbele portie en bewaar de burrata tot 3 dagen in de koelkast. Perfect voor verschillende gerechten!

Recept door MyVeganMinimalist