Vis met pistachekorst, radijssalade en broccolipuree

ingrediënten
  • 200 g witte vis
  • 40 g gepelde (gezouten) pistachenoten, grof gehakt
  • 10 g zonnebloem pitjes, grof gehakt
  • 2 tl olijfolie
  • de geraspte schil van 1 citroen
  • een twee duimen dik bosje bieslook, fijngehakt
  • 1 broccoli
  • 2 tl citroensap
  • 5 blaadjes munt, fijngehakt
  • 20 radijsjes, steeltjes en uiteinden verwijderd, in kwartjes
  • 4 el granaatappel pitjes
  • 1 bakje waterkers
  • 2 tl olijfolie
  • 2 tl citroensap
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Breng een pot water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes, schil de dikke, taaie schil van de steel en snijd deze in stukken. Kook de broccoli zo’n 8 à 10 minuten tot deze overgaar is. Giet af en zet even terug op het vuur zodat overtollig vocht kan verdampen.
  3. Vermeng de gehakte pistachenoten en zonnebloem pitjes met de bieslook, citroenrasp, olijfolie en voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Wrijf een ovenschotel lichtjes in met olijfolie en leg de stukjes vis hierin. Schep de pistache crumble overvloedig op de vis. Hetgeen je teveel hebt, houd je apart. Plaats de vis zo’n 15 minuten in de oven.
  4. Pureer de broccoli met een staafmixer en breng de puree op smaak met het citroensap, de munt en peper en zout.
  5. Schep de radijsjes, granaatappel pitjes en waterkers om met de olijfolie, het citroensap en wat versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Als je je slaatje niet meteen kan serveren, doe de waterkers er dan pas op het allerlaatste moment bij, zodat deze fris en knapperig blijft.
    Tijd om hoopjes te maken! Schep de vis, puree en het slaatje op de borden en geef er nog een schepje pistache crumble bij. 

 

door Karola's kitchen