Vispotje

ingrediënten
  • 1 pakje koolvisfilet
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 1 winterwortel
  • 1 blik gepelde tomaten(stukjes)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pak rijst (gewoon of zilvervlies)
  • 2 tenen knoflook
  • tijm, sambal, peper & zout
Bereiding
  1. Snijd de ui, prei, wortel en vis in stukjes.
  2. Zet het water voor de rijst alvast op het vuur.
  3. Verhit wat (olijf)olie in de wok en bak de ui en de prei glazig, voeg daarna de wortel en de vis toe.
  4. Bak de vis gaar en voeg daarna de tomaat in stukjes en de tomatenpuree toe.
  5. Maak de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Kruid het vismengsel met de tijm, sambal, knoflook, peper & zout en laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de rijst gaar is.
  7. Serveer het vispotje over de rijst heen.