Wintercurry met kool, prei en wortel

ingrediënten
  • 1 witte kool
  • 500 gr prei
  • 1 ui
  • 500 gr wortel
  • 100 gr cashewnoten
  • rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 350 gr kikkererwten
  • 3 teentjes look
  • Peper en zout
  • Currykruiden
  • Sojasaus
  • Olijfolie
  • Optie: doperwten (diepvries)
Bereiding
  1. Snij de ui en pel en plet 3 teentjes look. Stoof samen in een wok met olie.
  2. Snij prei en wortels in ringen, de witte kool in repen. Voeg toe aan de wok, voeg 3 el sojasaus toe en zet het deksel erop.
  3. Voeg na 15 minuten currykruiden en de kokosmelk toe. Heb je graag veel saus, voeg dan een dubbele hoeveelheid kokosmelk toe.
  4. Kook ondertussen 250 gram rijst volgens de aanwijzingen op het pakje.
  5. Laat de curry op een zacht vuur beetgaar worden. Voeg op het laatste de kikkererwten en eventueel een pakje diepgevroren erwten toe aan de groentenwok. Kruid bij met peper, zout en extra currykruiden naar smaak.
  6. Serveer in een diep bord met een flinke schep rijst en werk af met de cashewnoten.
  7. Smakelijk!

 

recept door Sophie So Food