Winterpostelein soep
Boodschappenlijstje
- 250 gram winterpostelein
- 250 gram aardappelen
- 1 prei
- 1 bos verse selderie
- groenten bouillon
- laurier
- boter
- peper & zout
Bereiding
- Snijd de prei in ringen en was ze onder stromend water. Laat uitlekken.
- Doe boter in een braadpan of grote pan en laat de prei er wat zacht in worden.
- Schil intussen de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
- Doe een liter groenten bouiilon bij de prei en voeg de stukjes aardappel toe, een blad laurier, wat zout en peper.
- Laat een kwartiertje pruttelen.
- Voeg dan de selderij kleingesneden toe.
- Was de postelein, laat uitlekken en voeg toe aan het kooksel in de pan, maar bewaar wat blaadjes.
- Niet veel later het laurierblad eruit vissen en mixen. Voeg water toe tot je de gewenste dikte krijgt en smaak af met peper en zout.
- Gebruik de apart gehouden postelein blaadjes als garnituur.
Winterpostelein soep
Wintersoepje met de frisse, lichtzure smaak van winterpostelein.