DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Wok van broccoli, paprika en champignon

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 el olijfolie
  • 1 à 2 stronkjes broccoli
  • 1 (rode) paprika
  • 2 (bos)uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl gember
  • 250 g champignons
  • 1 el ketjap
  • 1 el honing
  • 1 el milde chilisaus
  • 2 el geroosterd sesamzaad
instructions

Bereiding

  • Was en snijd de broccoli, de paprika en de (bos)uitjes.
  • Verhit olie in een wok. Voeg knoflook, ui en gember toe. Voeg na ongeveer een minuutje de broccoli de champignons erbij. Roerbak dit alles ongeveer 2 minuten. 
  • Maak intussen saus. Meng de ketjap de honing en de chilisaus in een schaaltje.
  • Giet de saus over de groenten en schep dit even door.
  • Doe de sesamzaadjes in een droge koekenpan en rooster deze even.
  • Bestrooi het geheel met de geroosterde sesamzaadjes.
  • Serveer met rijstnoodles of rijst.

Door Kookotheek