Wok van koolrabi met kip
In dit wokgerecht worden de kip en de koolrabi gegaard met flink wat gember. Met de rijstnoedels of de Mihoen erbij en wat sojasaus, is dit Aziatisch geïnspireerde gerecht helemaal af.
Wok van koolrabi met kip

Boodschappenlijstje
- 1 ui
- 1 dubbele kipfilet (ca. 250 g)
- 25 g boter of margarine
- 2 koolrabi's
- sap van ½ citroen
- 4 bolletjes gember (op siroop)
- 1 el gembersiroop
- 1 tl bouillonpoeder
- Mihoen
- 1 lente-uitje
- sojasaus
- zout & peper

Bereiding
- Pel en snipper de ui.
- Snij de kipfilet in dunne reepjes.
- Verhit de boter of margarine in een braadpan en fruit de ui.
- Bak de kip reepjes mee.
- Schil intussen de koolrabi's en snij ze in blokjes.
- Snij de gember bolletjes in dunne plakjes.
- Schep koolrabi blokjes, citroensap, gemberplakjes, gembersiroop en bouillonpoeder door de kip reepjes.
- Laat het geheel in een gesloten pan in 10 minuten gaarsmoren.
- Maak ondertussen de mihoen klaar volgens de instructies op de verpakking. Meng de noedels door de schotel.
- Snij intussen het lente-uitje in dunne ringen en schep deze op het laatste moment door de schotel.
- Breng op smaak met sojasaus, zout en peper.