DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Wortel – tomatensoep

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 400 g wortelen
  • 4 dl tomatenvlees
  • 1 prei
  • 2 takken selderij
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • snuifje rozemarijn
  • snuifje tijm
  • 1 laurierblad
  • verse of instant-groentebouillon
  • peper
  • 1 dl room
instructions

Bereiding

  1. Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Snipper de ui.
  2. Verwarm de olie en fruit de ui met de geperste look, tijm en rozemarijn.
  3. Voeg de overige groenten, de laurier en 1 liter water toe en laat de groenten gaar koken.
  4. Voeg op het einde van de kooktijd de tomaten, de bouillon en indien nodig meer (heet) water toe.
  5. Verwijder het laurierblad en pureer de soep.
  6. Breng de soep verder op smaak met peper en laat ze goed doorwarmen alvorens te serveren.
  7. Klop intussen de room half stijf.
  8. Verdeel de soep over de borden en schep voor een mooi effect in elk bord soep een lepeltje room.

Wortel – tomatensoep

De licht zoete wortelen en de Mediterane kruiden geven deze tomatensoep een zomerse, zuiderse smaak.