Zalmburgers met kool en dillecrème

ingrediënten
  • 8 burgerbroodjes
  • 1/2 komkommer, in dunne schijfjes
  • 1 rode ui, in ringen
  •  

Voor de burgers

  • 500 g zalmfilet zonder vel, in stukken
  • 1 el bloem
  • rasp van 1 citroen
  • halve bos dille, fijngehakt
  • peper en zout
  • olijfolie
  •  

Voor de saus

  • 125 ml zure room
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, geperst
  • 2 tl kappertjes, fijngehakt
  • halve bos dille, fijngehakt
  • peper en zout
  •  

Voor de garnituur

  • olijfolie
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1/2 Chinese of witte kool, in reepjes
  • peper en zout
Bereiding
  1. Maal in een blender de zalm tot “gehakt”. Roer er bloem, citroenrasp en dille door, en kruid royaal met peper en zout. Vorm burgers van het zalmmengsel en zet koel weg tot gebruik.
  2. Voor het sausje roer je alle ingrediënten door elkaar. Kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan. Roerbak de paprika en kool enkele minuten. Kruid met peper en zout en schep uit de pan.
  4. Voeg wat extra olie toe aan de pan. Bak de zalmburgers aan beiden kanten goudbruin.
  5. Snijd de broodjes open. Beleg met het koolmengsel. Leg er een zalmburgertje op. Lepel er wat saus op. Werk af met enkele plakjes komkommer en rode ui.
  6. Steek eventueel vast met een prikker.

 

 

door Een lepeltje lekkers