nieuws

EVEN TERUG IN DE TIJD

Onze vroegere winkelverantwoordelijke en vaste klant Clara vertelt...

 

ENKELE GROENTEN EN EEN BOL KAAS
"In de jaren '80 was De Wassende Maan niet meer dan een schuur op het land. Een paar keer per week was er na de oogst een verkoopsmomentje van eigen groenten op de wastafel. Soms hadden we ook nog een spie Comté en een bol jonge kaas. Meer was dat niet!"

EEN ECHT WINKELTJE
"Rond ‘90 werd een echt winkeltje gebouwd, met koeltoog, rekken, een speciaal ontworpen winkeltafel. Wij en andere collega bio(dynamische) boeren zouden mekaar nog lang bevoorraden voor deze thuisverkoop."

STORMLOOP OP BIO
"In mei ‘99 werd ik winkelverantwoordelijke. Na de dioxinecrisis beleefden we een ware stormloop naar biovoeding. Ik wou de winkelruimte vergroten... Ik joeg de boeren weg uit hun groentenspoelplaats en begon eigenhandig het houten tussenschot af te breken."

'T KOT AFBREKEN!
"Vlug keek ik uit naar een nieuwe uitbreiding. Deze keer moesten stookkot en bureautje er aan geloven. Het was mijn droom om er een soort van kruidenierswinkel van te maken, waar van alles te koop is. En zo kwamen er naast voeding ook o.m. verantwoorde schoensmeer, boeken en lucifers te koop. Er was zelfs een afdeling tweedehands."

EINDE AAN DE WILDGROEI?
"Heel het winkelgebeuren was mijn lang leven. Na vele fijne winkeljaren ging ik rond 2010 op pensioen en droeg ik de fakkel over. De nieuwe winkelverantwoordelijke deed het fantastisch en maakte een einde aan de “winkelwildgroei”."


Toch werd niet zo lang nadien in 2015 de volgende winkelverbouwing al een feit. Het assortiment bleef groeien, de winkeluren werden uitgebreid, de verkoop steeg en de klanten kwamen vaak en graag. Weer 5 jaar later barst de winkel opnieuw uit haar voegen. Die groeiende winkel, dat hoort blijkbaar gewoon bij ons bedrijf :). We pakken deze grote verbouwing heel bewust en toekomstbestendig aan.

Benieuwd naar de veranderingen?

HOU ONZE WEBSITE IN DE GATEN!