kip

VERSE Braadkip van eigen kweek

Zin in lokaal, biologisch en eerlijk vlees? Op bestelling kan je nu éénmalig verse volledige braadkip van eigen kweek verkrijgen. Verser kan niet: daags na de slacht liggen zij voor jou klaar. Om meteen te bereiden of zelf thuis in te vriezen. Dit moet je eens geproefd hebben!

 

Update: bestellen kan niet langer... Want onze kippen zijn UITVERKOCHT!

 

AFHALEN?

Bestellingen dienen afgehaald te worden in onze biowinkel op de boerderij in Astene. We voorzien drie afhaalmomenten naar keuze: 

- donderdagnamiddag 16/02 (14 - 18u30)
- vrijdag 17/02 (9 - 18u30)
- zaterdagvoormiddag 18/02 (9 - 12u)

 

WINTER = KIPPEN OP DE MAAN

In de winter kweken we op De Wassende Maan kippen in onze lege serretunnels. De jonge piepkuikens werden vroeg in november na de laatste oogst uitgezet in de lege tunnels. Zij mogen er vrolijk op los scharrelen, terwijl ze plant- en onkruidresten verorberen. De kippen woelen de grond los en zorgen voor natuurlijke bemesting. Ze genieten van veel vrije ruimte, zelfgekweekt biodynamisch voer en toegewijde zorg van onze boeren.

Dit jaar kozen we opnieuw voor het vitale kippenras 'Cou nu'. Ze zijn goed bestand tegen vochtige omstandigheden, en dus prima om op te groeien in en rond onze tunnelserres. Waarom staan er geen veren op hun hals? Dat verhaal begon ooit in Roemenië waar ooit een kip met een kale nek het leven zag. De Transsylvaanse naakthals was geboren. Al van oudsher weten zij de strenge en koude winters van Oost-Europa te overleven, zonder extra voorzieningen. Het is een kip die trager groeit dan zijn soortgenoten. Daarom staat deze ook bekend om de goede smaak en bijzondere kwaliteit van het stevige en tegelijk sappige vlees.