
Workshop Improvisatiekoken
onder begeleiding van Anna Wynants
In de improvisatiekeuken zijn geen recepten maar de seizoensgroenten zelf ons uitgangspunt. We nemen samen een duik in de keukenpraktijk van de improvisatie en in de wereld van de smaak!
Door gebruik te maken van een aantal handige combinatietechnieken leren we met een allegaartje aan seizoensgroenten, een greep uit onze voorraadkast en een aantal smaakmakers een ecologisch, gezond, volwaardig, mooi en vooral lekker bordje samen te stellen. Op die manier leren we flexibel en zelfredzaam koken en krijgt voedselverspilling geen kans meer. De kwaliteiten van elk ingrediënt worden immers ten volle benut.

Blijft die pastinaak uit jouw pakket steevast in de frigo liggen of weet je niet wat te doen met die aardpeer of artisjok? Tijdens deze workshop improvisatiekoken leer je de tips and tricks die jou omtoveren tot een heuse keukenprins(ses).
We werken met de inhoud van het biopakket van die week. Het wordt niet alleen heel leerrijk maar ook verrassend. De manier waarop je een menu samenstelt zal nooit meer hetzelfde zijn!
Na het koken schuiven we natuurlijk samen aan tafel om te genieten van de versbereide maaltijd.
Praktisch
Wanneer? donderdagavond 9 mei 2019
van 19u tot ca. 21u30
Waar? De Wassende Maan
Beekstraat 35, 9800 Astene-Deinze
Prijs? 35 euro p.p., inclusief maaltijd
Meebrengen? Keukenschort
Maximaal aantal deelnemers? 15