
Workshop | Verrassend ingemaakt
met Anna Wynants (De Keukentafel)
Lang leve de oogst!
Welke techniek is het best om tomaten te bewaren en wat heb je daarvoor nodig? En hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren?
Onder leiding van Anna Wynants (De Keukentafel) leren we verschillende technieken kennen om groenten en fruit langer te bewaren. Je komt alles te weten over steriliseren, (vries)drogen, zouten, inkuilen, pasteuriseren, inmaken met zoet of zuur of alcohol, pekelen en fermenteren.
Na de theorie gaan we aan de slag. Trek je keukenschort aan want we duiken samen de keuken in!
Pssst: heb je zelfgemaakte jam, chutney, notenporto,...? Breng ze gerust mee, dan proeven we samen en bespreken we de technieken.

Praktisch
Wanneer?
donderdag 3 oktober
19u - ca. 21u30
Prijs?
35 euro p.p.
Waar?
De Wassende Maan
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze
Zelf meebrengen?
Keukenschort en 2 schone lege bokaaltjes,
die je achteraf opgevuld meekrijgt