Groenterolletjes met mangodip

ingrediënten
  • 8 rijstpapier vellen (kleine vellen)
  • 2 grote wortels
  • ½ komkommer
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • verse koriander naar smaak

 

Mangodip:

  • 1 rijpe mango
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • scheutje rijstazijn
  • ½ cm verse gember
Bereiding
  1. Je kan dit gerechtje perfect op voorhand maken.
  2. Was de groenten en snijd ze in julienne (dunne reepjes).  Schillen is niet nodig, maar neem wel je tijd om dun te snijden.  Leg de gesneden groenten in verschillende kommetjes.
  3. Neem een grote kom met water en dompel één voor één het rijstpapier onder in het water.  Leg dan het velletje op een vochtige keukenhanddoek.  Leg telkens wat groenten en fijn gesnipperde koriander in het midden van een velletje.  Vouw eerst de onderkant van het vel rijstpapier over de vulling.  Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol vervolgens strak op van onder naar boven.  Verpak elk rolletje in vershoudfolie en bewaar in de koelkast terwijl u de dipsaus maakt.
  4. Schil hiervoor een rijpe mango en snijd zoveel mogelijk vruchtvlees van en rond de grote pit van de steenvrucht.  Schil de sjalot en snipper fijn.  Stoof de snippers aan in neutrale olie.  Wanneer de sjalot glazig is geworden, voeg je het vruchtvlees van de mango toe.  Voeg ook fijngesnipperde look en vers geraspte gember toe.  Eindig met een scheutje rijstazijn en laat het geheel onder een deksel rustig pruttelen.  Na ongeveer 15 minuten ontstaat er een soort confituur.  Blend tot een gladde dipsaus en laat afkoelen.
  5. Serveer de afgekoelde mangodip met de groenterolletjes die je met een scherp mes in de helft snijdt.

 

door Mie en place