Penne met geroosterde paprika
Deze snelle pasta met geroosterde rode paprika’s en knoflook zorgt voor een rijk, romige gerecht. Een eenvoudig gerecht dat je kan delen met vrienden of familie.
Penne met geroosterde paprika
Boodschappenlijstje
- 3 grote rode paprika's, uitgelekt en droog gedept
- 350 gr penne pasta
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, geplet
- 120 ml volle melk
- 1/2 theelepel oregano
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
- Optioneel: verse basilicum en extra Parmezaanse kaas voor garnering
Bereiding
- Paprika's Roosteren:
Rooster de paprika's op de grill of in de oven totdat het vel zwart blakert. Hier kan je een receptje vinden om paprika's te roosteren. Laat ze afkoelen en verwijder de schil en zaden. Snijd ze in grove stukken. - Pasta Koken:
Breng een grote pan water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe. Kook de rigatoni volgens de instructies op de verpakking, ongeveer 9 tot 10 minuten. Bewaar 240 ml van het kookwater en giet de pasta af. - Knoflook Voorbereiden:
Verhit in een pan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de geperste knoflook toe en roer tot deze geurig is, ongeveer 30 seconden. - Saus Maken:
Doe de geroosterde paprika's, knoflook met olijfolie, volle melk, oregano, paprikapoeder, zout en peper in een foodprocessor. Mix tot een gladde saus. - Pasta en Saus Samenvoegen:
Doe de gekookte pasta terug in de pan en giet de saus erover. Zet het vuur laag en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en voeg geleidelijk het gereserveerde kookwater toe totdat de pasta mooi glanzend is. - Serveren:
Verdeel de pasta over borden en garneer met verse basilicum en eventueel extra Parmezaanse kaas. Geniet van je heerlijke pasta met geroosterde paprika!