DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO
Tover een vleugje Franse gezelligheid op tafel met deze hartige uientaartjes. De gekaramelliseerde uien en romige geitenkaas smelten samen tot een smaakvol geheel, afgewerkt met frisse tijm. Perfect voor een aperitief of een stijlvol voorgerecht!
- 07 december, 2024
Deze krokante filodeegrolletjes met feta en honing zijn een heerlijk aperitiefhapje dat snel op tafel staat. Het zoutige van de feta en het zoete van de honing vormen een perfecte combinatie, verpakt in een goudbruin, knapperig jasje. Geïnspireerd op de Griekse keuken, perfect als aperitief of bij een mezze!
- 07 december, 2024
Duik in de Italiaanse traditie met dit recept voor huisgemaakte limoncello. Met slechts een paar ingrediënten en een beetje geduld tover je een heerlijk frisse likeur tevoorschijn.
- 04 december, 2024
Martini’s kunnen voer voor discussie zijn. Gin versus wodka. Shaken versus stirred. Dirty? Hoe dirty? Olijven, citroenschil of allebei? Dit recept voor grote hoeveelheden neemt de belangrijkste beslissingen alvast voor je: gin — de favoriete drank — wordt gecombineerd met vermout in gelijke delen. Met deze verhouding kunnen jij en je gasten royaal inschenken. Vanaf daar heeft de drinker alle controle om het drankje zo "dirty" te maken en te garneren naar wens.
- 04 december, 2024
Deze dip is geïnspireerd op de klassieke Buffalo-wings. Het gerecht wordt volledig in één pan gemaakt — van het karamelliseren van de bloemkool tot het mengen van de romige, pittige sausbasis en het bakken van de royale laag kaas. Je kunt de pan direct op tafel zetten met je favoriete dips, en zien hoe het in een oogwenk verdwijnt. Klassieke gerechten worden vaak op een bepaalde manier gemaakt — en Buffalo-wings hebben ongetwijfeld een cultstatus! — maar wees niet bang om er af en toe mee te experimenteren. Zo ontstaan nieuwe klassiekers.
- 04 december, 2024
Op zoek naar een verfrissend, alcoholvrij drankje? Deze Ginger Orange Kombucha Mocktail is de perfecte keuze! Met de verkwikkende combinatie van sinaasappel, gember en een vleugje kaneel-suiker aan de rand, is het de ideale dorstlesser voor elke gelegenheid.
- 04 december, 2024
Geblakerde aubergines en nootachtige tahin geven dit gerecht een echte diepte en rokerigheid, wat resulteert in romige, veganistische pasta.
- 27 november, 2024
Een hartige taart die mild smakende bloemkool combineert met de volle smaak van gerookte zalm.
- 27 november, 2024
Geroosterde zoete aardappel en spruitjes gecombineerd met seitan en een pittige vinaigrette maken dit gerecht tot een echte smaakexplosie. En het is ook nog eens gemakkelijk te bereiden!
- 27 november, 2024
Met de geur van mandarijnen in de lucht is het duidelijk: Sinterklaas is in het land! Deze vegan mandarijnentaart is de perfecte lekkernij om samen de overvloed aan mandarijnen te verwerken. Voeg je eigen twist toe met toppings zoals amandelschaafsel, geraspte kokos of zelfs chocoladestukjes
- 26 november, 2024
De aardpeer, ook wel Jeruzalemartisjok, knolzonnebloem of topinamboer genaamd, is een heerlijke groente met een nootachtige smaak en met veel mogelijkheden. Neem nu deze fluwelen crème die je als soepje eet of gebruikt als basis voor een voorgerechtje.
- 21 november, 2024
Shakshuka is een populair gerecht uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, dat vooral bekend staat als ontbijt- of brunchgerecht op basis van eieren. Het woord "shakshuka" betekent letterlijk "een mengelmoes" in het Arabisch, wat het veelzijdige karakter van het gerecht weerspiegelt. Het wordt vaak geserveerd met brood om de heerlijke saus mee op te dippen. Door zijn eenvoud en rijke smaak is het wereldwijd geliefd geworden, met talloze variaties zoals toevoegingen van kaas, groenten of vlees.
- 20 november, 2024