DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO
Een najaarssalade met bitter groenlof, aangevuld met lichtzoete en lichtzure accenten. Een verrassend smakenpallet.
- 28 augustus, 2024
Een hartverwarmende stamppot met een vergeten groente die verrast door haar subtiele bitterheid.
- 27 augustus, 2024
Een variatie op de witloofsoep met curry en gerookte zalm volgens Jeroen Meus. Het groenlof zorgt voor een tikkeltje subtiele bitterheid.
- 27 augustus, 2024
Heerlijke herfstschotel met orecchiette (Italiaans voor oortjes) en groenlof, ook soms suikerbrood genoemd.
- 24 oktober, 2024
In de klassieke Oudheid kende men de enigszins bittere groente al. In de loop der tijd geraakte ze wat vergeten. Deze heerlijke overschotel is de perfecte manier om de subtiele smaak van het groenlof te herontdekken.
- 27 augustus, 2024
Groenlof behoort tot dezelfde familie als witlof, roodlof en andijvie. Deze bladgroente heeft dan ook, vergelijkbaar met zijn verwanten, een licht bittere smaak. Groenlof is veelzijdig in de keuken en kan zowel rauw in salades als gestoofd in warme gerechten worden gebruikt.
- 25 september, 2024